Jak dlouho můžu stát na letišti ve Vídni?

Vídeňské mezinárodní letiště, známé také jako letiště Schwechat, je významným dopravním uzlem ve střední Evropě. Mnoho cestujících si klade otázku, jak dlouho mohou na tomto letišti pobývat, ať už čekají na svůj let, mají dlouhý přestup nebo z jiných důvodů potřebují na letišti strávit delší dobu.

Obecná pravidla pro pobyt na letišti

Obecně platí, že cestující mohou na veřejně přístupných částech letiště zůstat neomezeně dlouho, pokud mají platnou letenku nebo jiný důvod k pobytu. To zahrnuje oblasti před bezpečnostní kontrolou, jako jsou odbavovací haly, obchody a restaurace v těchto zónách. Nicméně je důležité si uvědomit, že letiště není určeno k dlouhodobému pobytu a nemá například sprchy nebo místa pro spaní, která by byla volně dostupná pro všechny cestující.

Tranzitní zóna a čekací prostory

Po průchodu bezpečnostní kontrolou se cestující ocitnou v tranzitní zóně. Zde mohou zůstat až do odletu svého letu, což může v případě dlouhých přestupů znamenat i několik hodin. V této zóně najdou cestující více možností pro odpočinek, včetně pohodlnějších sedaček, tišších zón a někdy i lehátka pro krátký spánek.

Noční pobyt na letišti

Pokud cestující potřebují na letišti strávit noc, například kvůli velmi brzkému rannímu letu, je to teoreticky možné. Letiště ve Vídni je otevřené 24 hodin denně. Nicméně je třeba počítat s tím, že podmínky pro spaní nejsou ideální. Noční pobyt na letišti může být nepohodlný a rušivý kvůli častému úklidu, hlášením a obecnému ruchu.


Alternativy pro dlouhodobější pobyt

Pro cestující, kteří potřebují na letišti strávit opravdu dlouhou dobu, existují alternativy k pobytu ve veřejných prostorách. Vídeňské letiště nabízí několik letištních salonků, kde mohou cestující za poplatek využít pohodlnější prostředí, občerstvení a někdy i sprchy. Pro ty, kteří potřebují skutečný odpočinek, je přímo v areálu letiště k dispozici hotel, kde si mohou pronajmout pokoj i na několik hodin.

NH Vienna Airport Conference Center


Pro rezervaci stačí zadat místo odletu Vídeň a následně vyplnit datum odletu a příletu. Po potvrzení tlačítka najít parkoviště se zobrazí všechny možnosti jednotlivých parkování s cenovou nabídkou za Vámi zvolený termín. Nyní už stačí jen kliknout na ikonu vybraného parkoviště.

Po dokončení rezervace obdržíte potvrzovací e-mail obsahující všechny potřebné informace, jako je parkovací adresa, telefonní číslo a pokyny jak se dostat na parkoviště.


Naše služby pro vaše bezpečné parkování:

  • Opatření proti koronaviru
  •  Kyvadlový minibus
  •  Kamerový systém (CCTV)
  •  Vjezd se závorou
  •  Noční ostraha
  •  Wifi
  •  Bezbariérové parkování
  •  Toalety
  •  Čekárna
  •  Dětské autosedačky
  •  Pomoc se zavazadly
  •  Výtah

Toto hotelové parkoviště je zabezpečené oplocením, osvětlením a podléhá pravidelným kontrolám, což zajišťuje vysokou úroveň bezpečnosti pro váš automobil.


Kyvadlová doprava:

Pro vaši maximální pohodlnost je zajištěna nepřetržitá kyvadlová doprava, která vás během deseti minut pohodlně dopraví přímo k odletovému terminálu vídeňského letiště.

V časech mezi 03:00 a 19:00 odjíždí kyvadlový autobus z parkoviště do letiště a zpět každých 40 minut. Pro cesty mimo tyto hodiny, konkrétně od 19:00 do 03:00, je přeprava organizována na základě individuálních potřeb cestujících.

Pro domluvu této služby stačí kontaktovat recepci hotelu Life Hotel.


Upozornění:

Parkoviště má stanovená omezení pro velikost parkovaných vozidel. Maximální povolené rozměry jsou délka 6,00 m, šířka 2,30 m a výška 4,70 m.

V případě, že máte specifické požadavky, jako je například potřeba dětské sedačky v kyvadlovém autobusu, nezapomeňte je uvést v kolonce „speciální požadavky“ na našem online rezervačním formuláři.

Zaručujeme vám bezstarostné parkování a přepravu na letiště, abyste mohli cestovat s klidem a pohodou.

Bezpečnostní opatření a omezení

Je důležité mít na paměti, že i když je možné na letišti strávit dlouhou dobu, existují určitá omezení a bezpečnostní opatření. Cestující by měli vždy dbát pokynů letištního personálu a bezpečnostní služby. Podezřelé chování nebo dlouhodobé setrvávání na jednom místě bez zjevného důvodu může přitáhnout pozornost ochranky.

Závěr

Ačkoli neexistuje striktní časový limit pro pobyt na vídeňském letišti, je vždy lepší plánovat cestu tak, aby čekací doba byla co nejkratší a nejpohodlnější. Pokud je delší pobyt nevyhnutelný, je dobré se na něj připravit – vzít si s sebou vše potřebné pro pohodlí, jako jsou polštářek, deka, občerstvení a zábava na ukrácení dlouhé chvíle.


Získejte více tipů pro vaší cestu:

Vienna Airport Executive Card