Jak se v noci dostat na letiště – Vídeň?

Cestování na letiště ve Vídni během nočních hodin může být pro mnoho lidí výzvou, zejména pokud nejsou obeznámeni s místním dopravním systémem nebo nemají předchozí zkušenosti s nočním cestováním v rakouské metropoli. Vídeňské mezinárodní letiště, známé také jako letiště Schwechat, se nachází přibližně 18 kilometrů jihovýchodně od centra města, což znamená, že je třeba pečlivě naplánovat cestu, aby se cestující vyhnuli případným komplikacím a stresujícím situacím před odletem.

V nočních hodinách je nabídka dopravních spojení omezená ve srovnání s denním provozem, ale stále existuje několik spolehlivých možností, jak se na letiště dostat. Jednou z nejpohodlnějších variant je využití služeb City Airport Train (CAT), který spojuje centrum Vídně s letištěm. Tento vlak jezdí i v pozdních večerních hodinách, přičemž poslední spoj obvykle odjíždí krátce před půlnocí. Cesta trvá pouhých 16 minut, což z něj činí nejrychlejší způsob přepravy na letiště.


Jak se dostat na/z letiště Vídeň letištním vlakem CAT

Využijte možnosti cestování městským letištním vlakem City Airport Train (CAT) a dopravte se z vídeňského letiště do srdce města za pouhých 16 minut bez stresu a zdržení v dopravě. Cesta s CAT je nejen rychlá, ale i maximálně pohodlná.


Informace o dopravě

  • Možnost bezplatného zrušení: Zrušení je možné až 24 hodin před plánovaným odjezdem s nárokem na plnou náhradu.
  • Rezervace bez nutnosti okamžité platby: Zarezervujte si své místo dnes a zaplaťte později, abyste si mohli ponechat flexibilitu ve vašich cestovních plánech.
  • Doba cesty a platnost: 16 minut s platností a 30 dní.
  • Bezbariérový přístup: Zajištěn pro pohodlné cestování všech pasažérů.

Jak na to


Po příletu na vídeňské letiště jednoduše následujte zelené značení k nástupišti GAT-City Airport Train. Díky moderním vlakům se během 16 minut ocitnete na stanici Wien Mitte-Landstraße, odkud máte snadný přístup k vídeňskému metru a pěší dostupnost do centra města a k mnoha hotelům.

Stanice CAT Wien-Mitte, situovaná u centrální stanice metra Landstraße (U3/04), vám poskytuje všechny služby mezinárodního letištního terminálu, včetně možnosti odbavení zavazadel a získání palubních vstupenek v samoobslužných automatech.


Hlavní výhody

Rychlý a pohodlný přesun:

S CAT se dostanete z letiště do centra Vídně rychle a bez komplikací.

Příjemná cesta:

Vlak nabízí komfortní sedadla a zajímavý palubní program, který zkrátí čekání.

Služba City Check-In:

Využijte možnosti odbavení ve Wien-Mitte, abyste se mohli volně pohybovat po městě bez nutnosti tahat zavazadla.


Další informace

  • Provoz: Vlak jezdí denně každých 30 minut.
  • Platnost jízdenky: 6 měsíců od zakoupení.
  • Dětské jízdné: Děti do 15 let cestují zdarma.
  • Cena: Od 376 Kč za osobu.

Nástupiště CAT na vídeňském letišti nebo na stanici Mitte/Landstraße.

Před cestou nezapomeňte zkontrolovat, které letecké společnosti nabízí službu City Check-In na terminálu CAT ve Wien Mitte, a užijte si bezstarostnou cestu do Vídně s City Airport Train.

Objednejte si City Aiport Train z pohodlí domova

Pro dokonalé zážitky z pobytu ve Vídni využijte Vienna city card


Pokud cestující zmešká poslední spoj CAT nebo preferuje alternativní způsob dopravy, může využít služeb S-Bahn, konkrétně linky S7. Tato linka funguje nepřetržitě a spojuje hlavní vídeňské nádraží Wien Mitte s letištěm. Cesta S-Bahnem trvá přibližně 25 minut a vlaky jezdí v pravidelných intervalech i během noci, což z něj činí spolehlivou volbu pro cestující s nočními nebo časně ranními lety.

Pro ty, kteří upřednostňují větší flexibilitu a pohodlí, je k dispozici služba Vienna Airport Lines. Jedná se o autobusovou linku, která operuje 24 hodin denně a spojuje různé části Vídně s letištěm. Autobusy odjíždějí z několika klíčových míst ve městě, včetně hlavního nádraží a centra města, a cesta trvá přibližně 30-40 minut v závislosti na trase a dopravní situaci.

V případě, že cestující preferuje individuální dopravu nebo cestuje s větším množstvím zavazadel, může zvážit využití taxislužby nebo služeb sdílené jízdy, jako je Uber. Tyto možnosti jsou sice dražší než veřejná doprava, ale nabízejí pohodlí přímé cesty z jakéhokoli místa ve Vídni přímo k terminálům letiště. Je však důležité počítat s tím, že ceny za tyto služby mohou být v nočních hodinách vyšší.

Pro cestující, kteří přijíždějí do Vídně vlastním vozem nebo pronajatým automobilem, nabízí letiště rozsáhlé parkovací možnosti. K dispozici jsou krátkodobá i dlouhodobá parkoviště, která jsou otevřena nepřetržitě. Je však vhodné rezervovat si parkovací místo předem, zejména pokud plánujete dlouhodobější parkování, abyste si zajistili nejlepší ceny a dostupnost.

Porovnání nejlevnějších parkovišť na letišti Vídeň


Bez ohledu na zvolený způsob dopravy je klíčové naplánovat cestu s dostatečným předstihem a zohlednit případné nečekané události, jako jsou dopravní zácpy nebo zpoždění veřejné dopravy. Doporučuje se přijet na letiště alespoň dvě hodiny před plánovaným odletem pro vnitrostátní lety a tři hodiny pro mezinárodní lety, aby byl dostatek času na odbavení, bezpečnostní kontrolu a případné nákupy v duty-free zónách.

Vídeňské letiště je známé svou efektivitou a moderním vybavením, které usnadňuje orientaci i v nočních hodinách. Po příjezdu na letiště jsou k dispozici informační přepážky s personálem hovořícím několika jazyky, který může pomoci s případnými dotazy nebo problémy. Letiště také nabízí řadu služeb pro cestující, včetně restaurací, kaváren a obchodů, z nichž mnohé jsou otevřené i v nočních hodinách, což umožňuje cestujícím strávit čas před odletem pohodlně a produktivně.


Závěrem lze říci, že ačkoli cestování na letiště v nočních hodinách může představovat určité výzvy, Vídeň nabízí dostatek možností, jak tuto cestu zvládnout efektivně a pohodlně. Klíčem k úspěchu je pečlivé plánování, dostatečná časová rezerva a výběr nejvhodnějšího způsobu dopravy podle individuálních potřeb a preferencí cestujícího.