Kolik stojí vlak na letišti Vídeň?

Provoz přímých vlakových spojení na a z letiště Vídeň oficiálně startuje v neděli 11. prosince, což představuje významný krok vpřed v oblasti veřejné dopravy mezi Českou republikou a Rakouskem. Tato nová linka je navržena tak, aby usnadnila cestování mezi těmito dvěma zeměmi, a to zejména pro ty, kteří plánují letecké cesty z vídeňského letiště, které je jedním z největších a nejvytíženějších v Evropě. Zavedení této linky je výsledkem dlouhodobého úsilí o zlepšení mezinárodní dopravní infrastruktury a posílení spojení mezi hlavními městy a důležitými dopravními uzly.

Ceny jízdenek na tento vlakový spoj jsou nastaveny tak, aby byly konkurenceschopné a dostupné pro široké spektrum cestujících. Základní cena jízdenky začíná na 299 Kč, což odpovídá přibližně 11,90 EUR. Tato cena je velmi atraktivní, zejména pokud vezmeme v úvahu komfort a rychlost, kterou vlaková doprava nabízí ve srovnání s jinými formami přepravy, jako je například automobilová doprava, která může být ovlivněna dopravními zácpami, nebo autobusová doprava, která může být méně pohodlná a méně spolehlivá co se týče dodržení jízdního řádu.

Porovnání nejlevnějších parkovišť na letišti Vídeň

Vlakové spojení na letiště Vídeň je navrženo tak, aby bylo co nejvíce uživatelsky přívětivé. Vlaky jsou vybaveny moderními technologiemi a nabízejí vysoký standard pohodlí, včetně klimatizovaných prostor, pohodlných sedadel a možností připojení k internetu prostřednictvím Wi-Fi. Cestující tak mohou během cesty pohodlně pracovat, relaxovat nebo se připravovat na své další cestovní plány. Důležitou součástí služeb je také možnost rezervace místenek, což zajišťuje, že cestující budou mít své místo jisté a nebudou muset čelit nepříjemnostem spojeným s přetíženými spoji.

Využijte možnosti cestování městským letištním vlakem City Airport Train (CAT) a dopravte se z vídeňského letiště do srdce města za pouhých 16 minut bez stresu a zdržení v dopravě. Cesta s CAT je nejen rychlá, ale i maximálně pohodlná.


Informace o dopravě

  • Možnost bezplatného zrušení: Zrušení je možné až 24 hodin před plánovaným odjezdem s nárokem na plnou náhradu.
  • Rezervace bez nutnosti okamžité platby: Zarezervujte si své místo dnes a zaplaťte později, abyste si mohli ponechat flexibilitu ve vašich cestovních plánech.
  • Doba cesty a platnost: 16 minut s platností a 30 dní.
  • Bezbariérový přístup: Zajištěn pro pohodlné cestování všech pasažérů.

Jak na to


Po příletu na vídeňské letiště jednoduše následujte zelené značení k nástupišti GAT-City Airport Train. Díky moderním vlakům se během 16 minut ocitnete na stanici Wien Mitte-Landstraße, odkud máte snadný přístup k vídeňskému metru a pěší dostupnost do centra města a k mnoha hotelům.

Stanice CAT Wien-Mitte, situovaná u centrální stanice metra Landstraße (U3/04), vám poskytuje všechny služby mezinárodního letištního terminálu, včetně možnosti odbavení zavazadel a získání palubních vstupenek v samoobslužných automatech.


Hlavní výhody

Rychlý a pohodlný přesun:

S CAT se dostanete z letiště do centra Vídně rychle a bez komplikací.

Příjemná cesta:

Vlak nabízí komfortní sedadla a zajímavý palubní program, který zkrátí čekání.

Služba City Check-In:

Využijte možnosti odbavení ve Wien-Mitte, abyste se mohli volně pohybovat po městě bez nutnosti tahat zavazadla.


Další informace

  • Provoz: Vlak jezdí denně každých 30 minut.
  • Platnost jízdenky: 6 měsíců od zakoupení.
  • Dětské jízdné: Děti do 15 let cestují zdarma.
  • Cena: Od 376 Kč za osobu.

Nástupiště CAT na vídeňském letišti nebo na stanici Mitte/Landstraße.

Před cestou nezapomeňte zkontrolovat, které letecké společnosti nabízí službu City Check-In na terminálu CAT ve Wien Mitte, a užijte si bezstarostnou cestu do Vídně s City Airport Train.

Objednejte si City Aiport Train z pohodlí domova

Kromě základní ceny jízdenky existují různé cenové kategorie a slevy, které mohou být dostupné pro specifické skupiny cestujících. Například děti, studenti, senioři nebo držitelé různých typů průkazů mohou mít nárok na snížené jízdné. Tyto slevy jsou součástí strategie dopravců, jak přilákat co nejširší spektrum zákazníků a zajistit, že vlaková doprava bude atraktivní alternativou pro různé segmenty populace. Cestující mají také možnost zakoupit si jízdenky online, což jim umožňuje plánovat svou cestu předem a vyhnout se čekání ve frontách na nádraží.

Zavedení této nové vlakové linky je také součástí širšího kontextu rozvoje železniční dopravy v Evropě. V posledních letech se železnice stává stále populárnější volbou pro cestování na střední a dlouhé vzdálenosti, a to zejména díky svému ekologickému přínosu v porovnání s leteckou nebo automobilovou dopravou. Mnoho evropských zemí investuje do modernizace železniční infrastruktury a zavádění rychlovlaků, které zkracují doby cestování a zvyšují komfort pro cestující. Nová linka na letiště Vídeň je tedy nejen praktickým řešením pro cestující, ale také krokem směrem k udržitelnější budoucnosti dopravy v Evropě.

Tento projekt také přináší ekonomické výhody pro regiony, které jsou spojeny tímto novým dopravním koridorem. Lepší dopravní spojení podporuje turistiku, obchod a další formy mezistátní spolupráce. Města a obce podél trasy mohou těžit z nárůstu počtu návštěvníků, což může mít pozitivní dopad na místní ekonomiky. Také pro firmy, které mají obchodní zájmy v obou zemích, se zlepšuje dostupnost a efektivita přepravy zboží a pracovníků.

V souhrnu, zavedení přímých vlakových spojení na a z letiště Vídeň představuje významný přínos pro cestující hledající pohodlnou, rychlou a cenově dostupnou možnost dopravy. Cestující mají nyní k dispozici moderní a efektivní způsob, jak se dostat na jedno z hlavních evropských letišť, přičemž mohou využít výhod, které vlaková doprava nabízí v oblasti pohodlí, spolehlivosti a udržitelnosti. Tento projekt je příkladem toho, jak může moderní dopravní infrastruktura přispět k propojení regionů a podporovat ekonomický růst a spolupráci na mezinárodní úrovni.