Kolik stojí rezervace parkovacího místa na letišti ve Vídni?

Vídeňské mezinárodní letiště, známé také jako letiště Schwechat, je jedním z nejvytíženějších letišť ve střední Evropě. S rostoucím počtem cestujících se zvyšuje i poptávka po parkovacích místech v blízkosti letištního terminálu. Mnoho lidí si klade otázku, kolik vlastně stojí rezervace parkovacího místa na tomto frekventovaném letišti.

Cena za rezervaci parkovacího místa na letišti ve Vídni se může výrazně lišit v závislosti na několika faktorech. Jedním z hlavních faktorů je délka pobytu. Krátkodobé parkování, například na několik hodin nebo jeden den, bude samozřejmě levnější než dlouhodobé parkování na týden či déle. Dalším důležitým faktorem je typ parkoviště, které si cestující zvolí.

Letiště ve Vídni nabízí několik různých parkovacích možností, od ekonomických venkovních parkovišť až po prémiové kryté garáže v těsné blízkosti terminálu. Ceny se tedy mohou lišit i podle toho, jakou úroveň komfortu a blízkosti k terminálu cestující požaduje. Například parkoviště vzdálenější od terminálu, ke kterým jezdí pravidelná kyvadlová doprava, bývají zpravidla levnější než ta přímo u odbavovací haly.

Při určování ceny hraje roli také sezónnost a vytíženost letiště. V období prázdnin, svátků nebo velkých událostí ve Vídni mohou být ceny za parkování vyšší kvůli zvýšené poptávce. Naopak v méně frekventovaných obdobích lze někdy najít výhodné nabídky a slevy.


Je také důležité zmínit, že letiště ve Vídni nabízí možnost online rezervace parkovacího místa předem. Tato služba může často přinést určité cenové zvýhodnění oproti parkování bez předchozí rezervace. Navíc poskytuje cestujícím jistotu, že budou mít místo k parkování zajištěné, což může být zvláště užitečné v období vysoké vytíženosti letiště.

Porovnání nejlevnějších parkovišť na letišti Vídeň

Pro přesné zjištění ceny za rezervaci parkovacího místa je nejlepší navštívit oficiální webové stránky letiště Vídeň nebo kontaktovat přímo zákaznický servis letiště. Zde mohou cestující zadat přesné datum a čas svého příjezdu a odjezdu, vybrat si preferovaný typ parkoviště a získat tak konkrétní cenovou nabídku pro svůj pobyt.

Je také vhodné porovnat ceny s alternativními možnostmi parkování, jako jsou soukromá parkoviště v okolí letiště nebo parkoviště s dlouhodobými sazbami. Některé hotely v blízkosti letiště také nabízejí balíčky zahrnující ubytování a parkování, což může být výhodné pro cestující, kteří odlétají brzy ráno nebo se vracejí pozdě v noci.


Hotely v okolí letiště Vídeň

Hledáte ubytování poblíž vídeňského letiště? Zajímá vás, kde se můžete v této oblasti ubytovat za nejvýhodnější cenu?


Ubytování v blízkosti letiště


Na samotném letišti se nachází pouze dva hotely.

  • MOXY Vienna Airport – je levnější variantou, nabízí stylové a klimatizované pokoje, nonstop bar The Now s nabídkou občerstvení a nápojů a bezplatné Wi-Fi.
  • NH Vienna Airport Conference – nachází přímo naproti příletové hale na mezinárodním letišti ve Vídni, takže je ideální volbou v případě, že přilétáte pozdě večer nebo naopak odlétáte brzo ráno. Wi-Fi je dostupné zdarma.

Oba hotely jsou od terminálu dostupné pěšky během 3 minut.


Ekonomická možnost ubytování

  • LifeHotel Vienna Airport – tento hotel se nachází ve vesnici Fischamend, odkud ve večerních hodinách můžete využít spojení S-Bahnem S7. Hotel rovněž poskytuje 24hodinovou kyvadlovou dopravu na letiště za poplatek.

Ubytování v centru Vídně


Pokud preferujete ubytování v centru města s dobrým spojením na letiště, můžete zvážit následující hotely:

V blízkosti stanice Wien-Mitte
Odtud jezdí přímo na letiště S-Bahn linka S7.

  • Hotel Pension Stadtpark 3* – Hotel Pension Stadtpark se nachází na nákupní ulici Hauptstraße Landstraßer, pouhé 2 minuty chůze od vlakového nádraží a stanice metra Landstraße/Wien-Mitte a 5 minut chůze od městského parku. Wi-Fi je zde k dispozici zdarma.
  • Hilton Vienna Park 5* – Hilton Vienna Park se nachází v centru Vídně, hned vedle městského parku a naproti stanici metra Wien-Mitte/Landstraße a vlakovému nádraží City Airport Train (CAT), kterým se za 16 minut dostanete na vídeňské letiště. Ve společných prostorách je zdarma dostupné Wi-Fi a ve vstupní hale je k dispozici bezplatný internetový terminál s počítači PC i Apple a tiskárnou.

V blízkosti hlavního nádraží


Na Wien-Hauptbahnhof jezdí jak dálkové vlaky, tak noční autobusy.

  • Motel One Wien-Hbf 3* -Motel One Wien-Hauptbahnhof nově otevřel v květnu 2015. Nachází se hned u hlavního vlakového nádraží ve Vídni. Nabízí bar, bezplatné Wi-Fi a nepřetržitě otevřenou recepci.

Tento přehled by vám měl usnadnit výběr ubytování v závislosti na vašich preferencích a potřebách.

Najděte si ubytování podle vašich preferencí

V neposlední řadě je třeba vzít v úvahu i další náklady spojené s cestou na letiště. Pokud cestující bydlí daleko od Vídně, může být v některých případech ekonomičtější využít veřejnou dopravu nebo taxi službu místo parkování vlastního vozidla na letišti po dobu cesty.

Závěrem lze říci, že cena za rezervaci parkovacího místa na letišti ve Vídni je proměnlivá a závisí na mnoha faktorech. Pro získání nejlepší ceny je doporučeno plánovat dopředu, porovnat různé možnosti a případně využít online rezervační systém letiště.