Jak se dostat nejrychleji z Vídně na Vídeňské letiště?

Pokud se ocitnete ve Vídni a potřebujete se co nejrychleji dostat na Vídeňské letiště, existuje několik možností, které můžete zvážit. Každá z těchto možností má své výhody i nevýhody, a proto je důležité důkladně zvážit všechny faktory, jako jsou čas, cena a pohodlí, abyste se mohli rozhodnout, která varianta je pro vás nejvhodnější.

Jednou z nejrychlejších a nejpohodlnějších možností je využití vlaku City Airport Train (CAT), který spojuje centrum Vídně s letištěm. Tento speciální vlak je navržen tak, aby cestujícím poskytl co nejrychlejší a nejefektivnější spojení. Vlak vyjíždí z nádraží Wien Mitte, které je snadno dostupné z různých částí města pomocí městské hromadné dopravy. Cesta vlakem CAT na letiště trvá přibližně 16 minut, což je výrazně rychlejší než jiné formy dopravy. Vlaky jezdí každých 30 minut, což zajišťuje, že nebudete muset dlouho čekat na další spoj.


Jak se dostat na/z letiště Vídeň letištním vlakem CAT

Využijte možnosti cestování městským letištním vlakem City Airport Train (CAT) a dopravte se z vídeňského letiště do srdce města za pouhých 16 minut bez stresu a zdržení v dopravě. Cesta s CAT je nejen rychlá, ale i maximálně pohodlná.


Informace o dopravě

  • Možnost bezplatného zrušení: Zrušení je možné až 24 hodin před plánovaným odjezdem s nárokem na plnou náhradu.
  • Rezervace bez nutnosti okamžité platby: Zarezervujte si své místo dnes a zaplaťte později, abyste si mohli ponechat flexibilitu ve vašich cestovních plánech.
  • Doba cesty a platnost: 16 minut s platností a 30 dní.
  • Bezbariérový přístup: Zajištěn pro pohodlné cestování všech pasažérů.

Jak na to


Po příletu na vídeňské letiště jednoduše následujte zelené značení k nástupišti GAT-City Airport Train. Díky moderním vlakům se během 16 minut ocitnete na stanici Wien Mitte-Landstraße, odkud máte snadný přístup k vídeňskému metru a pěší dostupnost do centra města a k mnoha hotelům.

Stanice CAT Wien-Mitte, situovaná u centrální stanice metra Landstraße (U3/04), vám poskytuje všechny služby mezinárodního letištního terminálu, včetně možnosti odbavení zavazadel a získání palubních vstupenek v samoobslužných automatech.


Hlavní výhody

Rychlý a pohodlný přesun:

S CAT se dostanete z letiště do centra Vídně rychle a bez komplikací.

Příjemná cesta:

Vlak nabízí komfortní sedadla a zajímavý palubní program, který zkrátí čekání.

Služba City Check-In:

Využijte možnosti odbavení ve Wien-Mitte, abyste se mohli volně pohybovat po městě bez nutnosti tahat zavazadla.


Další informace

  • Provoz: Vlak jezdí denně každých 30 minut.
  • Platnost jízdenky: 6 měsíců od zakoupení.
  • Dětské jízdné: Děti do 15 let cestují zdarma.
  • Cena: Od 376 Kč za osobu.

Nástupiště CAT na vídeňském letišti nebo na stanici Mitte/Landstraße.

Před cestou nezapomeňte zkontrolovat, které letecké společnosti nabízí službu City Check-In na terminálu CAT ve Wien Mitte, a užijte si bezstarostnou cestu do Vídně s City Airport Train.

Objednejte si City Aiport Train z pohodlí domova


Další možností, jak se dostat na letiště, je využití služby veřejné dopravy, konkrétně vlaků S-Bahn, které jsou součástí městské hromadné dopravy. Linka S7 spojuje centrum města s letištěm a poskytuje cenově dostupnou alternativu k CAT. I když cesta trvá o něco déle, přibližně 25 minut, je to stále relativně rychlý způsob, jak se dostat na letiště. Vlaky S-Bahn jezdí častěji než CAT, což může být výhodné, pokud se potřebujete na letiště dostat mimo hlavní provozní dobu.

Pro ty, kteří preferují cestování autem, je možnost využít taxi službu nebo si pronajmout auto. Taxi je pohodlnou volbou, zejména pokud máte hodně zavazadel nebo cestujete ve skupině. Cesta taxíkem z centra Vídně na letiště trvá přibližně 20 až 30 minut, v závislosti na provozu. Je však třeba mít na paměti, že cena za taxi může být vyšší, zejména v době dopravní špičky. Pokud se rozhodnete pronajmout auto, je důležité zvážit, kde jej na letišti zaparkujete a jaké budou náklady na parkování.


Pro ty, kteří preferují cestování autobusem, existuje několik autobusových linek, které spojují různá místa ve Vídni s letištěm. Autobusy jsou často levnější než vlaky nebo taxi, ale cesta může trvat déle, zejména v případě dopravní zácpy. Přestože autobusy mohou být méně pohodlné než jiné formy dopravy, představují cenově dostupnou možnost pro ty, kteří chtějí ušetřit peníze.

Každá z těchto možností nabízí různé výhody a nevýhody, a proto je důležité zvážit, co je pro vás nejdůležitější. Pokud hledáte rychlost a pohodlí, vlak CAT je pravděpodobně nejlepší volbou. Pokud je pro vás prioritou cena, pak vlak S-Bahn nebo autobus může být vhodnější. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli možnost, je dobré si cestu předem naplánovat a zohlednit aktuální dopravní situaci, abyste se na letiště dostali včas a bez zbytečného stresu.