Kolik stojí parkování na letišti ve Vídni?

Parkování na letišti ve Vídni je důležitým aspektem pro mnoho cestujících, kteří se rozhodnou využít svůj vlastní automobil pro dopravu na letiště. Ceny za parkování se mohou výrazně lišit v závislosti na konkrétním parkovišti a délce pobytu. V roce 2024 nabízí vídeňské letiště několik možností parkování, které se liší jak cenou, tak i vzdáleností od terminálů.

Jednou z nejpohodlnějších možností je takzvané „Snadné parkování“ na parkovištích C, 3 a 4. Tato parkoviště se nacházejí přímo u letištních terminálů, což znamená, že cestující nemusí překonávat žádnou vzdálenost pěšky nebo využívat kyvadlovou dopravu. Cena za týdenní parkování na parkovišti C v rámci „Snadného parkování“ činí 155 €, zatímco na parkovištích 3 a 4 je cena mírně vyšší, a to 193 € za týden.

Porovnejte si nejlevnější možnosti parkování na letišti ve Vídni

Pro ty, kteří jsou ochotni ujít krátkou vzdálenost pěšky, nabízí letiště další možnosti. Parkoviště 3 a 4, která se nacházejí 5-10 minut chůze od terminálů, poskytují týdenní parkování za cenu 160 €. Tato varianta může být atraktivní pro cestující, kteří hledají kompromis mezi cenou a pohodlím.

Nejekonomičtější volbou je parkoviště C, které se nachází přibližně 10 minut chůze od terminálů. Zde můžete zaparkovat své vozidlo na týden za pouhých 119 €. Tato možnost je ideální pro cestující, kteří chtějí ušetřit na parkovném a nevadí jim krátká procházka.

Je důležité poznamenat, že uvedené ceny jsou platné pro sedmidenní parkování. Při kratším nebo delším pobytu se ceny mohou lišit. Letiště Vídeň také často nabízí různé sezónní akce nebo slevy pro online rezervace, takže je vždy dobré zkontrolovat aktuální nabídky před plánovanou cestou.

Při výběru parkoviště by cestující měli zvážit nejen cenu, ale také faktory jako je blízkost k terminálům, bezpečnost parkoviště a případné dodatečné služby, jako je například možnost dobíjení elektrických vozidel nebo mycí služby. Některá parkoviště mohou také nabízet kryté stání, což může být výhodné zejména v zimních měsících nebo při dlouhodobějším parkování.

Celkově lze říci, že letiště Vídeň poskytuje širokou škálu parkovacích možností, které uspokojí potřeby různých typů cestujících. Od prémiových míst přímo u terminálů až po ekonomičtější varianty s krátkou procházkou, každý si může vybrat podle svých preferencí a rozpočtu.