Jaká zavazadla máte u Ryanair povolena?

Ryanair, jedna z největších nízkonákladových leteckých společností v Evropě, má specifické podmínky týkající se povolených zavazadel, což je důležité vědět před každým letem. Jejich politika zahrnuje různé kategorie zavazadel, které jsou definovány rozměry, hmotností a případnými poplatky, které se s nimi pojí.

Nejdříve se podívejme na příspěvek na kabinová zavazadla. U Ryanairu mají cestující možnost vzít si s sebou na palubu jedno malé kabinové zavazadlo. Toto zavazadlo má povolené rozměry 40 cm x 25 cm x 20 cm a jeho maximální hmotnost nesmí přesáhnout 10 kg. Je důležité si tyto rozměry a hmotnost pamatovat, protože překročení stanovených limitů může vést k dodatečným poplatkům nebo nutnosti zavazadlo odbavit.

Další kategorií, kterou Ryanair nabízí, jsou povolená odbavená zavazadla pro cestující s prioritním nástupem. Tato speciální kategorie umožňuje cestujícím odbavit zavazadlo s maximálními rozměry 55 cm x 40 cm x 20 cm, přičemž hmotnost tohoto zavazadla by neměla překročit 10 kg. Tato možnost je často využívaná cestujícími, kteří potřebují více prostoru pro své věci a zároveň chtějí mít přednost při nástupu do letadla.

Pokud jde o standardní povolení odbavených zavazadel, Rhanair poskytuje možnost odbavit zavazadla o větších rozměrech, což je obzvláště užitečné pro delší cesty. Povolené rozměry těchto zavazadel jsou 81 cm x 119 cm x 119 cm, přičemž hmotnost se může pohybovat v rozmezí 10 kg20 kg. Tato široká škála hmotností umožňuje cestujícím přizpůsobit své zavazadlo podle specifických potřeb, ať už mají lehčí nebo těžší náklad.

Speciální kategorií, kterou Ryanair nabízí, je povolení nadměrných zavazadel. Jedná se o kategorii určenou pro ty, kteří potřebují přepravit opravdu velké a těžké předměty. Rozměry těchto zavazadel mohou být stejné jako u standardních odbavených zavazadel, tedy 81 cm x 119 cm x 119 cm, avšak hmotnost může dosáhnout až 30 kg. Tato možnost je zvláště užitečná pro cestující s objemným sportovním vybavením, hudebními nástroji nebo jinými nadměrnými předměty.

Je také důležité zmínit, že s každou z těchto kategorií zavazadel se mohou pojit různé poplatky, které se liší v závislosti na sezóně, destinaci a dalších faktorech. Proto je vždy nutné si předem ověřit aktuální podmínky a poplatky na oficiálních stránkách Ryanairu nebo při rezervaci letenky.

Abychom to shrnuli, politiky Ryanairu týkající se zavazadel obsahují několik kategorií s přesně stanovenými rozměry a hmotnostmi, od malých kabinových zavazadel po nadměrná zavazadla. Cestující by měli být vždy obeznámeni s těmito podmínkami, aby se vyhnuli případným nepříjemnostem a dodatečným poplatkům na letišti.